Zagotovite svoji kuhinji prednost - z ostrimi noži
Noži so v vsaki kuhinji in se uporabljajo pri pripravi skoraj vsake jedi. Ostri noži so varnejši in učinkovitejši - nož, ki sledi točno tja, kamor mora, zmanjša količino odpadkov in izboljša učinkovitost. Z ostrenjem na zahtevo na kraju samem boste prihranili čas, denar in svoje nože. Morda pa je najpomembnejše, da je z ostrimi noži veliko bolj zabavno delati.
Ostri noži v 60 sekundah!
Tormek T-2 je brusilnik kuhinjskih nožev, s katerim lahko v 60 sekundah dobite profesionalno nabrušen nož. Podjetje s 45-letnimi izkušnjami na področju ostrenja in s pomočjo kuharjev iz švedske kuharske ekipe je bil T-2 posebej zasnovan tako, da izpolnjuje zahteve profesionalcev po ostrini in prijaznosti do uporabnika.
Hitro in enostavno, brez časa za pripravo.
Pri delu v komercialni kuhinji je čas eno najdragocenejših sredstev. Ročno ostrenje na brusnih kamnih je stara tradicija, ki jo izurjeni kuharji uporabljajo za ohranjanje funkcionalne ostrine svojih nožev. Težava je v tem, da je to dolgotrajno in da je težko doseči natančne in ponovljive rezultate. Z brusilnikom Tormek T-2 boste v minuti dobili profesionalno nabrušen nož. Nastavite in zaklenite želeni kot roba ter vsakič dosledno naostrite nož.
Koliko časa traja?
Ob predpostavki, da nož naostrite na prejšnji kot roba (kar je priporočljivo), je vsak nož končan v manj kot minuti, vključno z brušenjem in poliranjem na brusilnem kolesu. To pomeni, da lahko vse svoje nože s Tormekom profesionalno nabrusite v nekaj minutah namesto več ur na brusnem kamnu ali več dni, če nože pošljete v brušenje.
Vaši noži ne bodo nikoli zapustili kuhinje.
V primerjavi z običajnimi storitvami brušenja, ki lahko trajajo več dni, vaši noži ne bodo nikoli zapustili kuhinje, če boste imeli na voljo Tormekov brusilnik nožev. Poleg tega boste dolgoročno prihranili denar. Restavracija, ki uporablja storitev brušenja za 10 nožev, si bo povrnila stroške Tormek T-2 Pro Kitchen v manj kot letu dni.
Varno brušenje nožev - nežno za vaše nože.
Oster nož je varnejši nož. Reže čistejše in natančneje ter ima manjšo možnost zdrsa, saj zahteva manjši pritisk. Pri ostrenju noža na brusilniku Tormek T-2 vodilo za nože ohranja konstanten kot proti brusilnemu kolesu, zato je na obeh straneh noža enakomerno oster rob. Poleg tega imate med ostrenjem popoln nadzor in oporo, kar zmanjšuje nevarnost poškodb.
Tormek T-2 je nežen do vaših nožev. "Nož brusite, ne krajšajte." Zaradi počasnega vrtenja diamantnega kolesa in visoke natančnosti stroj ne odstrani več jekla, kot je treba, zato noži zdržijo dlje. V primerjavi z običajnimi stroji za ostrenje, ki uporabljajo hitre brusne trakove in ustvarjajo več toplote, drobnozrnato diamantno kolo in počasno vrtenje stroja T-2 preprečujeta, da bi se robovi pregreli in izgubili trdoto.
Koti ostrenja nožev - Priporočila proizvajalca.
Priporočeni kot ostrenja noža je pogosto naveden na embalaži noža. Če ga tam ne najdete, ga lahko pogosto najdete na spletni strani proizvajalca.
Trajnostni način ohranjanja ostrine nožev.
- Z ostrimi noži ni samo zadovoljno delati, ampak tudi zmanjšati količino zavržene hrane in pustiti manj odpadkov na deski za rezanje. Z ostrimi noži lahko prihranite do 10 % živilskega izdelka.
- Tormek T-2 je izdelan iz visokokakovostnih materialov in je izjemno vzdržljiv. Ocenjena življenjska doba pri običajni uporabi je približno 20-25 let.
- Stroj ne potrebuje vzdrževanja in porabi zelo malo energije, le 120 W (industrijski aparat za kavo ima 2400 W).
Delo z najboljšo kulinarično ekipo na svetu!
Podjetje Tormek tesno sodeluje s svojimi strankami. Ko so razvijali strojček Tormek T-2, so želeli kuharjem ponuditi rešitev za doseganje ostrih robov, kadar koli je to potrebno. V sodelovanju s švedsko kulinarično ekipo so med procesom razvoja opredelili pomembne ključne dejavnike zasnove profesionalnega brusilnika kuhinjskih nožev. Še vedno tesno sodelujejo s švedsko kulinarično ekipo (zmagovalec svetovnega kulinaričnega pokala 2018) in skrbijo, da imajo vodja ekipe Fredrik Andersson in njegova ekipa vedno na voljo ostre nože za delo v kuhinji, zlasti pred velikimi tekmovanji, kot sta svetovni kulinarični pokal in kulinarična olimpijada.